EmailTwitterFacebookLinkedIn

Ihssane (17) loopt stage bij de gemeente Alkmaar. Haar stage duurt 23 weken, 4 dagen in de week. Ze volgt de opleiding Juridisch Administratieve Dienstverlening op mbo-niveau 4.

Afdelingen

Aangezien de opleiding Juridische Dienstverlening heel breed is, kon ik op veel verschillende afdelingen terecht. Zo verricht ik allerlei klussen voor de afdelingen HR, KCC, Bezwaar en Beroep, Vergunningen en Gebiedsconsulenten. Ik ben erg blij dat ik tijdens mijn stage veel afdelingen heb kunnen zien. Zo zie ik veel verschillende kanten van de gemeente. Voordat ik stage liep bij de gemeente dacht ik dat de gemeente zich alleen maar bezig hield met het verlenen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Nu weet ik dat de gemeente zich bijvoorbeeld ook bezig houdt met de bezwaarschriften van burgers, met het leerlingenvervoer voor leerlingen met een beperking en dat er vanuit de gemeente gebiedsconsulenten worden gestuurd naar verschillende wijken in de stad. Aangezien ik stage loop op veel afdelingen, weet ik ook heel goed wat ik wel leuk vind en wat ik wat minder leuk vind. Hierdoor weet ik ook welke vervolgopleiding ik na mijn MBO wil gaan volgen.


Organisatie

Wat ik erg leuk vind aan mijn stage is dat ik uitgenodigd word naar allerlei gelegenheden. Je wordt hier als stagiaire zijnde niet anders behandeld dan een medewerker van de gemeente Alkmaar. Ook vind ik het erg fijn dat de gemeente Alkmaar werkt met flexplekken. Ikzelf vind het namelijk erg fijn dat ik elke dag ergens anders kan zitten en niet dus ik elke dag op dezelfde werkplek zit. Zo kan je overal in het gebouw zitten.