EmailTwitterFacebookLinkedIn

Kalisha (19) studeert Human Resource Management aan de HVA en zit nu in haar derde leerjaar. “Sinds september 2019 loop ik stage op de unit HR. Mijn stage duurt vijf maanden.”
De reden dat ik stage ben gaan lopen bij de gemeente Alkmaar, is omdat ik geïnteresseerd was in hoe de gemeente nou precies werkt. In mijn ogen was de gemeente altijd ‘saai’ en ‘suf’. De gemeente Alkmaar heeft mij het tegendeel bewezen!

Stagebureau
Tijdens mijn stage ben ik verantwoordelijk voor het Stagebureau. Ik beheer het Stagebureau van begin tot eind beheren. Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Van het actief zoeken naar stageplaatsen binnen de organisatie, het organiseren van stagiair bijeenkomsten tot het werven van stagiairs. Ik ben het aanspreekpunt voor stagiaires en leidinggevende omtrent het Stagebureau.

Ervaring
Ik heb tijdens mijn stage enorm veel geleerd. Doordat ik het Stagebureau zelfstandig beheer heb ik een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Het is mijn eigen project. Dit vind ik erg leuk, want je werkt echt mee binnen de organisatie. Als stagiair(e) krijg je de ruimte om met veel dingen mee te lopen. Hierdoor krijg je van allerlei verschillende aspecten iets mee. Ook krijg je de vrijheid om eigen initiatieven te nemen. Zo mocht ik een dag organiseren voor studenten. Ik vond dit erg leuk om te doen. Ik heb het erg naar mijn zin.