EmailTwitterFacebookLinkedIn

Je kent het wel: Het einde van je studie nadert en je hebt nog géén idee wat je later nou precies wilt worden. Dit overkwam mij terwijl ik bezig was met de afronding van mijn masterscriptie over de efficiëntie en effectiviteit van ambtelijke fusies. Ik schreef mijn scriptie vanuit de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) en was ook op bezoek geweest bij andere gemeenten in de regio.

Dat ‘gemeenteland’ goed aansloot bij mijn master Bestuurskunde (Governance en Management van Complexe Systemen), was mij inmiddels wel duidelijk. Ik logde in op www.werkeninnoordhollandnoord.nl en zag het traineeship van de gemeente Alkmaar voorbij komen. Ik was meteen enthousiast! In 2017 liep ik in Alkmaar stage bij de afdeling Verkeer & Vervoer en schreef mijn eindpaper over Duurzame Stadslogistiek. De sfeer in het stadskantoor had ik al geproefd en de resultaatgerichte begeleiding was mij goed bevallen. Ik hoefde niet lang na te denken en meldde mij direct aan!

Over de vereiste ‘brede inzetbaarheid’ is geen woord gelogen. In de zes maanden tot nu toe, heb ik al veel verschillende projecten mogen meemaken. Ik begon met regionale samenwerking, werkte mee aan een bijeenkomst met ondernemers en het college, organiseerde een brainstormsessie en kick-off voor een nieuw jongerenplatform, schreef verschillende stukken voor Economische Zaken, denk mee aan Employer Branding, en nog veel meer verschillende projecten.

Deze variatie aan opdrachten zorgt er voor dat ik elke dag met heel veel zin en energie aan het werk ga. Voorlopig ben ik hier nog niet klaar want ik zie elke dag nog veel mooie uitdagingen die ik aan wil gaan om de gemeente Alkmaar voor onze inwoners nóg mooier en beter te maken. En wat ik later nou precies wil worden? Ik heb nog steeds geen idee! 😉