EmailTwitterFacebookLinkedIn

Traineeship betekent voor mij: ontdekken waar mijn passie ligt!

Met mijn HBO-rechten diploma op zak dacht ik dat doorstuderen en op zoek gaan naar een bijbaan in het juridische werkveld een logische stap voor mij zou zijn. Mijn traineeship bij de gemeente Alkmaar heeft het tegendeel bewezen. Er bestaat geen logische stap na je studie, ik zie het nu zo: doe je best, grijp je kans en volg je hart!

Na mijn studie besloot ik te gaan doorstuderen in de richting van het bestuursrecht. Maatschappelijk betrokken zijn en in dienst zijn van de burgers past bij mij. Zodoende ben ik begonnen met een pre-master aan de Open Universiteit.. Tijdens mijn zoektocht naar mijn baan kwam ik op de website van gemeente Alkmaar een vacature tegen over een traineeship. Ik was gelijk enthousiast, want precies dat had ik nodig. In de vacaturetekst stond zelfs dat enthousiasme en leergierigheid een van de voorwaarden zijn. Ik twijfelde geen moment en schreef mij in. Reflecterend op mijn keuze ben ik erg tevreden over de koers die ik ben ingeslagen, want het heeft mij leerzame werkervaring, gedreven collega's en een stimulerende werkomgeving opgeleverd.

Een van de eerste opdrachten die wij als trainees kregen was het opzetten van een jongerenplatform, die het bestuur gevraagd en ongevraagd zou adviseren. Dit vond ik erg gaaf, want dit werd de eerste opdracht waarvan het resultaat te zien was. De kick-off van het jongerenplatform, Young Belegen, was een groot succes.. Contact met externe organisaties bleek zeer belangrijk, omdat dit de gemeente alleen maar versterkt.

Momenteel begeleid ik Young Belegen met veel plezier.. Daarnaast voer ik als trainee een aantal individuele opdrachten uit bij de units veiligheid, sociaal en onderwijs. Via deze weg leer ik collega’s van verschillende units kennen en door de diverse opdrachten krijg ik inzicht in waar mijn passie ligt en waar ik oprechte voldoening uit haal.

Gemeente Alkmaar is een prettige werkgever, aangezien er veel doorgroeimogelijkheden zijn en - misschien wel belangrijker - je daarnaast helemaal jezelf kunt zijn. Om precies te begrijpen wat ik hiermee bedoel, raad ik iedereen aan het zelf te komen ervaren. 😊