EmailTwitterFacebookLinkedIn

Strategisch Traineeship

In dit leerwerktraject biedt gemeente Alkmaar trainees alle handvatten om uit te groeien tot programmamanager, strategisch adviseur of bestuurs-/ organisatieadviseur (leidinggevende). Dat doen wij met intensieve begeleiding, uitdagende opdrachten én een uitgebreid aanbod aan trainingen. De doelgroep is breed: pas afgestudeerden, starters, herintreders en getalenteerde individuen die graag bij ons willen werken.

We dagen je als trainee uit om te ervaren en te proberen en zo je vaardigheden verder te ontwikkelen. Je pakt diverse projecten aan die bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Zo leer je van onze ervaren collega's en wij gelijk van jou!

Het strategische traineeship bestaat uit 3 fasen waarbij diverse leerdoelen zijn opgesteld. In de eerste fase leren trainees onze organisatie en het gemeentelijke werkveld écht kennen. Opdrachten in de tweede fase hebben een langere doorlooptijd, bevatten een financieel en/of politiek component en worden projectmatig opgepakt. In de laatste fase coördineert de trainee (deel)projecten, stuurt de trainee projectteams aan of pakt de trainee een strategisch vraagstuk aan. Opdrachten in deze fase hebben een groot bestuurlijk component.

Na de derde fase is de ambitie en doelstelling je te binden aan onze organisatie. Waar je als trainee uiteindelijk in de organisatie terecht komt is op basis van je kwaliteiten én de match met bijpassend werk. We blijven steeds met elkaar in gesprek en kijken wat nodig is om nóg verder te komen.

Het huidige traineeship is van start gegaan. Ben jij geïnteresseerd? Houd deze pagina dan in de gaten. Informatie over een nieuw traineeship kun je hier terugvinden.