EmailTwitterFacebookLinkedIn

Een idee? Doen!

Wij zijn trots op onze stad, onze inwoners en onze ondernemers. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je met hen verbonden voelt. Zodat je weet waarom en voor wie je het doet. 

Voor ons zijn persoonlijkheid en betrokkenheid belangrijker dan opleiding en ervaring. Het gaat om initiatief en actie. Een idee? Doen!

 

 

 

 

Adviseur - Team (Bouw)vergunningen, Toezicht en Handhaving

 

Jij maakt werken binnen het Team VTH leuk en efficiënt

Het team bestaat uit plantoetsers, bouwinspecteurs en constructeurs en kent een grote veranderopgave. Met de komst van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging verandert ook de organisatie van het werk.  Als adviseur richt jij de (werk)processen slim in. Je neemt het voortouw in de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en ziet wat het team nodig heeft op het gebied van ontwikkeling. Je hebt een adviserende rol voor de raad en het college. Zo maak jij mogelijk dat het team VTH zich volledig richt op het vakspecialistische werk.

Kortom;

  • Jij hebt een trekkende rol in het team als het gaat om de nieuwe omgevingswet en wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Je zorgt dat nieuwe werkprocessen ontwikkeld en geïmplementeerd worden.
  • Jij adviseert het bestuur (zowel mondeling als schriftelijk) bij complexe bouw- en handhavingsdossiers.
  • Jij hebt een actieve rol in de ontwikkeling van de unit leefgebied. Alkmaar gaat van een beheer naar ontwikkelgemeente. Jij ziet wat dit betekent voor het team VTH en speelt hierop in.
  • Je maakt beleids- en uitvoeringsprogramma's en voert deze uit.

Hoewel je zeker sparringpartner bent van de unitmanager, heb je geen formele managementtaken. 

Coachende motivator met kennis van (of affiniteit met) het werkveld; dit ben jij

Samen bereik je meer dan alleen! Dat weet jij als geen ander. Je weet dan ook collega’s te enthousiasmeren en te betrekken bij plannen. en delegeren gaat je dan ook gemakkelijk af. Je houdt van de hectiek van ad hoc klussen, weet prioriteiten te stellen en kunt snel schakelen. .

Als adviseur van het team VTH; 

  • Heb je kennis van de Wabo en bij voorkeur ook van de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.
  • Kun je de boodschap mondeling en in een bestuurlijke nota helder verwoorden;
  • Pas jij afhankelijk van de vraag jouw stijl aan. Van coachen tot adviseren en van helpen tot beslissen.

Teamspirit – toewijding – vrijheid – ontwikkeling; dit biedt het jou

Allereerst word je onderdeel van Team Alkmaar! Je wordt warm onthaald door collega’s en er heerst een fijne sfeer. Het team VTH bestaat uit zo’n 25 vakspecialisten. Allen werken zij met toewijding en plezier aan de huidige opgaven en aan de komende veranderingen van de stad. Team Alkmaar kent een platte organisatie waar veel ruimte is voor jouw ideeën. We leggen de kwaliteitslat hoog en investeren in de ontwikkeling van medewerkers én teams. Jij bent in de gelegenheid het werk in te vullen zoals voor jou goed voelt! Daarbij biedt de gemeente Alkmaar een omgeving met veel uitdagingen. Er ligt een hoge ontwikkelopgave, waarbij je te maken krijgt met zowel landelijk als stedelijk gebied! Alkmaar is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Niet geheel onbelangrijk: Voor deze functie ontvang je een salaris passend bij schaal 11 CAO gemeenten. Je hebt toegang tot alle trainingen uit ons eigen opleidingsportaal (My Learning Factory) en ontvangt een IKB-budget van 17.05%.  

Is dit jouw baan? Leuk! We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

We kiezen ervoor om deze vacature wat langer open te zetten, zonder einddatum. Je hebt immers een profiel waar momenteel veel vraag naar is! Binnen 5 werkdagen reageren we op jouw reactie.  Tussentijds voeren we gesprekken en natuurlijk vertellen we je daarin graag meer over onze organisatie! 

Heb je interesse en wil je meer weten? Twijfel niet en neem contact op!

Meer weten?

Interne procedure

Externe procedure

Over de selectieprocedure

Wil je meer weten over onze selectieprocedure?