EmailTwitterFacebookLinkedIn

Een idee? Doen!

Wij zijn trots op onze stad, onze inwoners en onze ondernemers. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je met hen verbonden voelt. Zodat je weet waarom en voor wie je het doet. 

Voor ons zijn persoonlijkheid en betrokkenheid belangrijker dan opleiding en ervaring. Het gaat om initiatief en actie. Een idee? Doen!

 

 

 

 

Beleidsadviseur Wonen

Functieomschrijving

Nederland staat voor grote opgaven als het gaat om wonen. Voor de gemeente Alkmaar kun jij daar aan bijdragen.

Jij gaat aan de slag met de volkshuisvestelijke en ruimtelijke vraagstukken rondom Wonen.

De druk op de woningmarkt is groot. Er is veel vraag naar woningen, van mensen uit de Regio Alkmaar maar ook vanuit andere delen van de provincie. Er is behoefte aan woningen voor diverse doelgroepen. De gemeente Alkmaar heeft de ambitie om komende jaren véél nieuwe woningen te bouwen binnen grote transformatiegebieden langs het Alkmaars Kanaal. Maar ook op allerlei andere plekken in de stad worden plannen ontwikkeld.  

Als beleidsmedewerker Wonen draag je bij aan het formuleren van de strategische opgaven in het hele fysiek domein. Voor het beleidsveld Wonen zorg je ervoor dat de nieuwe woonvisie in 2023 wordt opgesteld en vastgesteld door de gemeenteraad, en bereid je de uitvoering voor. Daarbij stem je af met andere ontwikkelingen en doelstellingen, zoals de inzet op duurzaamheid, woon-zorg en de ontwikkelingen in het Alkmaars Kanaal. Belangrijke uitdaging is het invullen van het bestuurlijk uitgangspunt om in nieuwbouw met de woningcorporaties 30% sociale huurwoningen te realiseren. Jij draagt eraan bij dat corporaties meer in positie worden gebracht.

Je geeft vorm aan het proces van versnelling van de woningbouwopgave. Hierbij werk je samen met collega’s en externe partijen. Namens de gemeente neem je deel aan bouwberaden.

Jij;

Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Je legt makkelijk contact en bent gericht op integrale samenwerking binnen en buiten de gemeente. Jij weet welke wensen en behoeften er op het gebied van Wonen in de samenleving spelen en weet die te vertalen en te verwerken in ons beleid. Je hebt overtuigingskracht en weet partijen mee te krijgen.

Daarnaast;

  • heb je gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en ben je geïnteresseerd in het werken voor het openbaar bestuur.
  • heb je een (aantoonbaar) goed beeld van de verschillende thema’s binnen woonbeleid.
  • ben je in staat om helder en duidelijk schriftelijk te formuleren.
  • beschik je over goede adviesvaardigheden.

Hier kom je terecht:

De vakgroep wonen valt onder de unit ‘ruimtelijke ontwikkeling & economie’. Behalve met jouw directe collega’s van de vakgroep wonen, schakel je ook veel met andere vakgroepen en werk je samen met  andere gemeenten in de regio.  Jouw netwerk breidt zich dus ook uit buiten Alkmaar. Kenmerkend voor de gemeente Alkmaar is veel ‘eigen verantwoordelijkheid’ en ‘resultaatgericht samenwerken’.

Niet geheel onbelangrijk; de functie wordt gewaardeerd in schaal 11 van de CAO gemeenten (max. €5725,-). Daarbovenop ontvang je het vrij te besteden IKB budget van 17,08%.

Twijfel niet met reageren!

We kiezen ervoor om deze vacature wat langer open te zetten, zonder einddatum. Je hebt immers een profiel waar momenteel veel vraag naar is! Binnen 5 werkdagen kun je van ons een reactie verwachten. Tussentijds voeren we gesprekken en natuurlijk nemen we je daarin graag mee in onze organisatie. Wil je weten wat de status is van de vacature? Dan kun je ook contact opnemen met Raven in den Bosch, Adviseur Werving&Selectie, op 0641312517. 

Interesse gewekt? Solliciteer! 

Meer weten?

Interne procedure

Externe procedure

Over de selectieprocedure

Wil je meer weten over onze selectieprocedure?