EmailTwitterFacebookLinkedIn

Een idee? Doen!

Wij zijn trots op onze stad, onze inwoners en onze ondernemers. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je met hen verbonden voelt. Zodat je weet waarom en voor wie je het doet. 

Voor ons zijn persoonlijkheid en betrokkenheid belangrijker dan opleiding en ervaring. Het gaat om initiatief en actie. Een idee? Doen!

 

 

 

 

Regionaal beleidsadviseur sociaal domein - jeugd

 

Jij vertegenwoordigt niet één, maar meerdere gemeenten in (boven)regionale samenwerkingen. Rekening houdend met verschillende belangen, zet jij stappen vooruit!

Over de functie;

Als regionaal beleidsadviseur ben je onderdeel van het regioteam. Jij vertegenwoordigt niet één, maar meerdere gemeenten in regionale en bovenregionale samenwerkingen. Denk daarbij aan de doorontwikkeling van jeugdbescherming, de inkoop van jeugdzorg, de pilot complexe echtscheidingen en de grote ambitie om jeugdhulp te integreren in het onderwijs. Je hebt oog voor kwalitatief goede jeugdzorg én oog voor meer grip op de kosten. Je draagt bij aan een krachtig partnerschap met alle regiogemeenten en andere ketenpartners.

Jij;

  • zorgt voor verbinding tussen de projecten en houdt daarbij rekening met de verschillende belangen
  • brengt risico’s in kaart en zorgt voor aansturing op de planning en bijsturing bij knelpunten
  • adviseert betrokken wethouders en stelt bestuurlijke voortgangsrapportages op

Met zoveel ontwikkelingen en betrokkenen, in relatie tot de enorme opgave om grip te krijgen op kwaliteit en kosten, is werken in het regioprogramma Jeugd altijd dynamisch en uitdagend!

Dit ben jij;

Jij wordt vaak gezien als een trekker van programma’s en projecten. Jij bent degene die de regie op een opgave wilt voeren. Zeker als die opgaven de eigen kracht en sociale omgeving van jeugdigen en gezinnen versterken. Je vindt eigen ontwikkeling belangrijk en bent een stevige gesprekspartner in onderhandelingen. Je bent de schakelkracht op verschillende niveaus (strategisch, tactisch, operationeel / landelijk, (boven)regionaal en lokaal). Dat vraagt om een goed onderhouden netwerk!

Kortom;

  • je bent een proactieve en energieke collega met lef
  • je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  • je bent communicatief sterk in woord en geschrift

Heb jij de wens om onderdeel te zijn van een hecht en gedreven team van professionals? En word je enthousiast van veel mogelijkheden tot ontwikkeling? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer over het team:

De Netwerkorganisatie regio Alkmaar is een samenwerking tussen gemeente Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo en koopt gezamenlijk jeugdhulp, WMO-begeleiding, beschermd wonen en vervoer & hulpmiddelen in.

De afgelopen jaren is met succes gewerkt aan de opbouw van een nieuw, actief, gemotiveerd en professioneel team dat middels inkoop en contractmanagement bijdraagt aan het realiseren van doelen. Collegialiteit en plezierig met elkaar samenwerken in onze organisatie vinden wij erg belangrijk. We kijken dan ook erg uit naar jouw komst binnen ons team!

Meer weten?

Interne procedure

Externe procedure

Over de selectieprocedure

Wil je meer weten over onze selectieprocedure?